Ghimpu ATACĂ comuniştii: Încearcă să distrugă statul R. Moldova!

Partidul Comuniştilor, dar şi alte forţe politice încearcă să distrugă statul Republica Moldova, a declarat aseară la emisiunea ”Fabrika” de la Publika TV, preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu. El s-a referit în acest sens în mod special la organizarea aşa-ziselor referendumuri în autonomia găgăuză, dar şi la intenţiile de a organiza exerciţii similare şi în alte localităţi, privind vectorul politici externe a Republicii Moldova.

images (6)”În privinţa PCRM şi a tuturor celor care vin să distrugă acest stat, care a apărut cu greu în urma ocupaţiei sovietice şi 20 de ani ţine poporul în sărăcie, trebuie acţiuni concrete. Comuniştii îndeplinesc misiunea Moscovei”, a declarat Mihai Ghimpu.

Duminică în autonomia găgăuză au avut loc două referendumuri privind direcţia politici externe a Republicii Moldova şi în privinţa dreptului de autodeterminare a autonomiei găgăuze, care au fost declarate ilegale de justiţie, iar Procurtaura a deschis un dosar penal. Printre susţinătorii acestor exerciţii a fost şi Partidul Comuniştilor, iar deputaţii acestei formaţiuni au participat la votare. Deputatul PCRM Irina Vlah a declarat presei că a votat pentru dreptrul de autodeterminare, ceea ce în opinia mai multor analişti şi politicieni înseamnă că PCRM susţine, de facto, separatismul.

Moldova24.info

Share
511 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *