Ghimpu acuză blocul „oligarhic” ACUM

Fostul Preşedinte PL, Mihai Ghimpu, acuză blocul ACUM că este unul oligarhic şi sugerează că Partidul Liberal va merge în alegeri de sine stătător. Acuzaţiile faţă de ACUM au fost enunţate de Ghimpu după ce Dorin Chirtoacă a scris pe o reţea socială că a fost informat că candidaţii PL mai pot participa pe şapte circumscripţii în privinţa cărora nu s-a luat o decizie finală, pe când înţelegerea a fost că candidaţii din partea PAS, PL, PPDA şi PLDM vor trece prin filtrul unei comisii de meritocraţie şi ulterior vor fi propuşi pe circumscripţii.

„Nu pentru prima dată consider, că acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare pro-rusă şi n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcţia pro-Rusia este ocupată de PSRM şi PCRM… Având în vedere „decizia” orgolioasă şi îngâmfată luată de Năstase şi Sandu faţă de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniştilor şi ale celor care nu susţin blocul ACUM”, a scris Ghimpu pe o reţea socială, afirmând că PL va ajunge în următorul Parlament „fără discuţii”.

Totodată, fostul preşedinte PL susţine că decizia ACUM de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidaţii săi, respingând înţelegerea cu Preşedintele PL Dorin Chirtoacă nu exclude faptul, că blocul va face coaliţie după alegeri fie cu PDM, fie cu PSRM.

Potrivit reprezentanţilor ACUM, liberalii au trimis târziu lista candidaţilor, după ce a fost constituit oficial blocul electoral şi s-a finalizat procesul de evaluare pentru majoritatea circumscripţiilor. Astfel, aceştia au declarat că decizii finale nu au fost luate doar pentru circumscripţiile: 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49. Iar, candidaţii PL pot fi consideraţi candidaţi doar pe aceste circumscripţii, transmite tv8.md.

LIBERTATEA COSTĂ MULT Debarcarea binomului Plahotniuc-Dodon se poate face adunând vot cu vot, blocul MUCA (ACUM…

Posted by Mihai Ghimpu on Monday, December 24, 2018
Share
681 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *