Gaz de aproape două ori mai scump pentru Ucraina

Preţul gazului natural importat de Ucraina din Rusia va creşte cu 37% după ce compania rusă de stat Gazprom a anulat tarifele cu discount şi a ameninţat că ar putea întrerupe livrările, a afirmat ministrul ucrainean al Energiei, Yuri Prodan, citat de Gindul.

gaze-reutersUcraina va plăti începând din luna aprilie 368,5 dolari pe 1.000 metri cubi de gaze naturale, a precizat oficialul.

Anul trecut, Rusia şi Ucraina au convenit un tarif de 268,5 dolari pe mia de metri cubi, care urma să fie ajustat trimestrial.Gazprom a anunţat săptămâna trecută că preţul nu va mai fi valabil începând din luna aprilie.

De asemenea, compania rusă susţine că Ucraina are datorii de 1,9 miliarde de dolari în contul importurilor de gaze. Gazprom a furnizat anul trecut mai mult de jumătate din consumul de gaze naturale al Ucrainei.

Preţul redus a fost oferit de Rusia în cadrul unui acord cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, destituit în februarie în urma unei revolte violente.

 

 

Share
809 Vizualizari

One comment on “Gaz de aproape două ori mai scump pentru Ucraina

  1. Emil says:

    Aceasta este Rusia, spre care incearca sa ne impinga comunistii si restul celor din opozitie, cu o maina da si cu doua ia. Daca nu dorim sa repetam greselile Ukrainei ar trebui sa formam un spirit sanatos prin care sa sustinem coalitia Pro Europeana si pe acei care intradevar promoveaza si apara interesele cetatenilor si ale statului pentru a se inregistra progres si dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *