Găgăuzia: A început campania electorală pentru alegerea bașcanului

Campania electorală pentru alegerea bașcanului Găgăuziei a început miercuri, 1 mai. Din această dată, poate fi depus setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților, transmite IPN.

Potrivit Comisiei electorale centrale din Găgăuzia, pe 1 mai și-au depus actele primii pretendenți la fotoliul de bașcan, printre care și actualul bașcan, Irina Vlah. De asemenea, a fost înregistrat și Vasilie Aladov, care și-a înaintat candidatura independent. A depus setul de acte pentru înregistrarea grupului de inițiativă și Mihail Vlah.

Recepționarea setului de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de bașcan se va face până pe 25 mai, iar până pe 30 mai pot fi depuse actele de către persoanele care își înaintează candidatura independent.

Alegerile bașcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie. La alegerile din 2015, Irina Vlah a fost aleasă în funcția de bașcan al Găgăuziei, din primul tur, cu 51,01% voturi.

Share
409 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *