Fruntaș PLDM: Acum țara noastră plătește pentru ifosele președintelui Dodon

Vizita președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova marchează un lucru important în istoria Republicii Moldova și are o încărcătură simbolică deosebită – începutul unei epoci „neeuropene”. Declarația a fost făcută de comentatorul politic Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„După mine, această vizită marchează începerea unei noi etape în istoria țării, unei epoci neeuropene și totul, inclusiv vizita unui lider care a ajuns la reputația de conducător autoritar, un nou dictator al Orientului, această blocare a orașului în cele mai proaste tradiții ale unor regimuri nedemocratice, duce la acest gând”, a afirmat analistul.

Potrivit lui, de-a lungul istoriei, locuitorii dintre Prut și Nistru au plătit tribut otomanilor prin galbeni, dar acum au plătit prin cei șapte cetățeni turci expulzați. „I-am trădat pe acești oameni pentru a-l avea pe Erdogan ca unul care legitimează acest regim, unul care este gata să coopereze cu ăștia de la Chișinău”, a spus Alexei Tulbure.

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, spune că circulația în centrul Chișinăului va fi blocată pentru a ține la distanță eventuali protestatari împotriva venirii lui Erdogan în Republica Moldova. „Aceasta nu convine liderului autoritar turc, dar nu convine nici autorităților moldovenești care vor să pară stăpâni pe situație. Acum țara noastră plătește pentru ifosele președintelui Dodon. Pentru că dânsul, dacă nu-și dorea să aibă o președinție în lux, probabil, nu ajungea cu mâna întinsă la Erdogan”, consideră Ion Terguță.

Deputatul socialist Grigore Novac spune că Republica Moldova nu a fost vizitată de un demnitar turc de așa nivel din anul 1994. „Noi considerăm că Turcia este un partener destul de important pentru Republica Moldova, având în vedere investițiile pe care le aduce în țara noastră prin diferite proiecte de sănătate, sociale etc.”, spune politicianul. Potrivit lui, în ultimii ani turcii au implementat în Republica Moldova proiecte de peste 500 de milioane de dolari.

Share
1.734 Vizualizari

3 comments on “Fruntaș PLDM: Acum țara noastră plătește pentru ifosele președintelui Dodon

  1. timofei says:

    Tulbure este un rahat care s-a vandut politicienilor ori de cate ori a avut posibilitatea! Ma piș pe opiniile lui!

  2. realist says:

    Tara noastra plateste acum pentru furtul miliarduli orgestrat de fruntasii PLDM!

  3. Vadim says:

    Ca Dodon este un porc care nu aduce niciun folos asta se stie, totusi mai Mult a platit lumea din cauza ambitiei lui Filat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *