Fruntaș PDM despre sarcinile noilor miniștri

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a anunțat care vor fi principalele sarcini ale noilor miniștri înaintați în domeniile sănătății și agriculturii. Potrivit lui, unul dintre scopuri este ca oamenii să fie auziți, iar ritmurile de dezvoltare a domeniilor să aibă un tempo mai rapid, transmite IPN.

„Noi ne dorim ca în aceste ministere, care sunt foarte aproape de cetățeni, anumite lucruri să meargă altfel. Oamenii să fie auziți, atitudinea medicilor să fie mai bună, eforturi mai mari în găsirea soluțiilor pentru sporirea plăților pentru profesori și medici. Acestea sunt unele dintre responsabilitățile noi ale Silviei Radu, viitor ministru al sănătății, muncii și protecției sociale. Ne dorim ca anumite sisteme informaționale de medicină primară sau spitalicească să fie puse în funcțiune și să aducă acele economii și beneficii în sensul deservirii mai calitative a cetățenilor”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

În ceea ce ține de agricultură, vicepreședintele PDM susține că unul dintre scopuri este ca abordările în domeniu să capete un tempo mult mai rapid pentru a aduce modernizările necesare, pentru ca să se poată construi infrastructura calității necesare astfel încât produsele agricole moldovenești să ajungă pe rafturile Uniunii Europene. Vladimir Cebotari spune că miniștrii precedenți și-au îndeplinit misiunile mandatului lor, iar acum sunt alte misiuni trasate care sunt transmise altor persoane.

Juristul Pavel Midrigan consideră că schimbările în Guvern ar fi fost oportun să fie anunțate de către premierul Pavel Filip, dar nu de către liderul Partidului Democrat. Potrivit lui, există diferență între noțiunile de partid și putere, chiar dacă puterea actualmente în Republica Moldova este reprezentată, în mare măsură, de PDM. De asemenea, juristul susține că acești miniștri sunt plătiți din bugetul de stat, nu de către partid și trebuie să fie în slujba societății.

Share
1.470 Vizualizari

2 comments on “Fruntaș PDM despre sarcinile noilor miniștri

  1. Dnn says:

    Consider că ambii miniștri care au fost numiți, sunt competenți și manageri foarte buni pentru instituțiile respective. Ne așteptăm la reforme eficiente pentru minister și condiții mai bune pentru oamenii simpli.

  2. Spencer says:

    Judecând după CV-ul lor putem spune că acești miniștri se vor descurca de minune cu noile sale sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *