Fromuzal, cu mașina de serviciu la banchet în Transnistria

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal, președintele Adunării Parlamentare din autonomie Dmitri Constantinov, precum și președintele raionului Comrat Ivan Sarî au participat, ieri, la ceremonia de deschidere a Centrului informațional-analitic Nistru-Prut al Institutului Rus de Investigații Strategice la Tiraspol, anunță portalul ziarulnational.md.

6aac094e81e8c941b8faa9b29d5f26e9Cei trei oficiali din autonomia găgăuză au mers la Tiraspol să participe la deschiderea instituției, despre care analiștii politici spun că ar fi în slujba serviciilor secrete rusești, cu mașinile de serviciu care sunt gestionate de instituții de stat din R. Moldova.

Astfel, potrivit unor surse din așa-zisa vamă transnistreană, mașina cu numere „RM A 190”, care-l deservește pe președintele raionului Comrat, a trecut așa-zisul post vamal de la Hagimus în jurul orei 14.20, grăbindu-se la evenimentul care urma să înceapă la ora 15.00. Mașinile cu numerele „RM P 074” cu Constantinov „la bord” și „RM G 089” care-l ducea pe Formuzal în Transnistria au ales așa-zisul punct vamal de la Hârbovăț.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să spună scopul cu care liderii găgăuzi au mers ieri în Transnistria și de ce au ales s-o facă cu mașinile întreținute din bugetul de stat al R. Moldova, bașcanul Mihail Formuzal ne-a tăiat-o scurt: „Alte întrebări nu vă interesează?”. Apoi, a motivat că se pregătește de ședința de azi a Guvernului de la Chișinău și nu are timp să răspundă la întrebări.

Amintim că directorul Institutului Rus de Investigații Strategice de la Moscova, L.P. Reșetnikov, i-a trimis bașcanului găgăuz Mihail Formuzal o invitație la ceremonia oficială de deschidere a Centrului informațional-analitic Nistru-Prut al acestui institut.

„Programul ceremoniei include o scurtă parte festivă, un mic banchet și o conferință de presă. Se presupune că în componența delegației rusești la ceremonie, pe lângă membrii conducerii Institutului Rus de Investigații Strategice, vor fi și reprezentanți ai administrației prezidențiale, ai Guvernului Federației Ruse și ai altor structuri oficiale”, scria Reșetnikov în invitația adresată lui Formuzal.

Share
754 Vizualizari

2 comments on “Fromuzal, cu mașina de serviciu la banchet în Transnistria

  1. Dorin says:

    Dap cum altfel se duce la sedinte de informare a serviciilor ruse pe banii cetatenilor RM.

  2. Arcadie says:

    Astfel de situatii pot fi catalogate ca depasirea atributiilor de serviciu si trebuie sa fie penalizate convorm cadrului legal din RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *