Franța ridică tonul la Trump

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, i-a cerut, duminică, preşedintelui american Donald Trump, care făcuse comentarii pe Twitter despre mişcarea contestatară a „vestelor galbene”, să nu se amestece în politica internă a Franţei, relatează AFP, preluată de News.ro.

„Îi spun lui Donald Trump şi preşedintele îi spune la fel: noi nu ne implicăm în dezbaterile americane. Lăsaţi-ne să ne trăim viaţa de naţiune. Noi nu ne amestecăm în politica internă americană şi dorim ca acest lucru să fie reciproc”, a spus Le Drian la emisiunea Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI.

Sâmbătă, Donald Trump a transmis, printr-un mesaj publicat online, că protestele din Franţa sunt o confirmare a punctului său de vedere legat de Acordul de la Paris privind schimbările climatice. „Acordul de la Paris nu funcţionează prea bine pentru Paris. Proteste şi revolte în toată Franţa. Oamenii nu vor să plătească sume mari pentru a proteja probabil mediul. Strigă «Îl vrem pe Trump!». Iubesc Franţa”, a scris Trump pe Twitter.

Jean-Yves Le Drian a declarat că manifestanţii nu au scandat ceea ce a susţinut Trump. „Vestele galbene nu au manifestat în engleză din câte ştiu şi, ca să vă spun tot adevărul, imaginile apărute în SUA din care se auzea: ‘Îl vrem pe Trump’ erau de fapt filmate la Londra, în urmă cu câteva luni, în timpul unei deplasări a preşedintelui Trump”.

Sâmbătă, la manifestaţiile organizate de „vestele galbene” în Franţa au participat peste 130.000 de persoane.

Share
614 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *