Franta a adoptat “taxa milionarilor”

Cea mai importanta instanta din Franta a aprobat aplicarea unei taxe de 75% pe castigurile ridicate, una dintre masurile propuse de Francois Hollande.

842a2kpthglqxzgzjb1k

Propunerea initiala de a taxa veniturile individuale a fost considerata ca neconstitutionala in urma cu un an, potrivit BBC. Guvernul insa a modificat formularea acesteia, aplicand o taxa de 75% pentru salariile care depasesc un milion de euro. Aceasta taxa se va aplica pentru cel putin doi ani, fiind aplicata veniturilor obtinute in 2013 si in 2014.

Cluburile de fotbal din Franta au intrat in greva la inceputul acestui an pentru a protesta fata de aceasta masura, spunand ca aceste organizatii sunt fragile din punct de vedere financiar, iar taxa va determina un exod al jucatorilor de top care primesc cele mai mari salarii.

La Paris Saint-Germain exista mai mult de zece jucatori care primesc salarii mai mari de un milion de euro, printre acestia aflandu-se si suedezul Zlatan Ibrahimovic. Si oamenii de afaceri sau vedetele au condamnat aceasta taxa. Printre acestia s-a numarat Gerard Depardieu, care a parasit Franta in semn de protest.

Sondajele au aratat insa ca o mare parte a populatiei franceze sustine aceasta taxa temporara. Spre deosebire de alte tari europene, Franta vrea sa reduce deficitul public prin cresterea taxelor si prin alte reduceri.

VoceaBasarabiei.net

Share
2.346 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *