Fracțiunea PCRM, divizată

Fracțiunea PCRM este divizată din punct de vedere al comportamentului pe care îl demonstrează deputații comuniști în cadrul lucrărilor Legislativului. Într-o declarație făcută la postul public de televiziune, aseară, președintele PDM și al fracțiunii democraților, Marian Lupu, a caracterizat parlamentarii comuniști împărțindu-i în două categorii. Pe de o parte sunt deputații “cu un comportament plus/minus decent, cu un limbaj nelicenţios”, iar pe de altă parte, potrivit liderului democrat, în cadrul fracțiunii PCRM se manifestă “un alt grup extremişti, radicalişti, care au pierdut orice limită”.

19222Deși democratul nu a nominalizat deputații comuniști radicali la care s-a referit, un alt reprezentant al Coaliției de guvernare, vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici (PLDM) l-a menționat pe Grigore Petrenco pe locul fruntaș în topul parlamentarilor care au dat dovadă de un comportament  agresiv pe parcursul anului 2013. Potrivit liberal-democratei, deputatul Petrenco ar merita trofeul “bătăușul anului”.

Amintim că anul trecut, în cadrul ultimei ședințe de plen a Parlamentului, deputatul Liliana Palihovici a fost ținta agresivității verbale a deputaților comuniști Grigore Petrenco, Iurie Muntean și Mark Tkaciuk, în apărarea vicepreședintelui Legislativului venind colegii săi din cadrul Coaliției parlamentare. De asemenea, mai mulți analiști politici susțin că PCRM este divizat de luptele interne duse de anume această grupare a “deputaților comuniști extremiști”, care urmărește preluarea conducerii partidului de la Vladimir Voronin.

Moldova.org

Share
1.349 Vizualizari

2 comments on “Fracțiunea PCRM, divizată

  1. Aurel says:

    Din cauza unor asemenea personaje provocatoare si plecarile masive din PCRM, lumea sa saturat de circul lor, de tobe de box, oamenii vor responsabilitate calitate care la comunisti nu exista.

  2. Dima says:

    PCRM pe cale de a se destrama din cauza lipsei de echipa competenta si profesionalista, caci aspiratiile PCRM nu mai corespund cerintelor cetatenilor de aceeea observa ca multi dintre consilierii membri opteaza pentru a parasi fractiunea si de a opta pentru PDM care la moment estea acea care promoveaza pe larg valorile democratice opteaza pentru progres in RM, si sunt o echipa unificata si bine consolidata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *