(FOTO) Shor a instalat la Orhei iluminare cu reflectoare roșii intermitente la trecerile de pietoni

Cele mai periculoase treceri de pietoni din municipiul Orhei vor fi iluminate cu reflectoare roșii intermitente, transmite orhei.md.

Decizia a fost luată de Primarul de Orhei, Ilan ȘOR. Scopul acestui proiect este de a asigura securitatea pietonilor, pe timp de noapte, pe cele mai periculoase treceri pietonale din municipiu.

Proiectul se află în fază de implementare. În prezent, au fost instalate reflectoare roșii intermitente pe trei treceri pietonale. Două dintre ele sunt pe str. 31 august și cea de-a treia pe una din cele mai aglomerate străzi – str. Vasile Lupu.

Potrivit planului de acțiuni, astfel de refelctoare roșii vor fi montate pe alte 10 treceri de pietoni, acele treceri care prezintă un grad sporit de pericol, mai noteaza orhei.md.

Reflectoarele roșii sunt montate și direcționate pe trecerile de pietoni, astfel încât să fie văzute noaptea de șoferi, chiar și în condiții meteo nefavorabile.

Potrivit viceprimarului municipiului Orhei, Reghina Apostolova „cele mai multe accidente rutiere soldate cu tamponarea pietonilor au loc pe trecerile de pietoni pe timp de noapte. Dat fiind faptul că aceste treceri sunt prost iluminate, iar pe timp de ploaie sau ninsoare vizibilitatea este redusă, șoferii nu tot timpul reușesc să reacționeze prompt. Aceste semnalatoare sunt montate pe toate trecerile de pietoni din statele bine dezvoltate. Am hotărât să preluăm și noi aceste bune practici pentru a le implementa în orașul nostru. La prima etapă au fost instalate primele trei refletoare pe cele mai aglomerate treceri, în scurt timp urmează a mai fi montate încă zece astfel de echipamente”.

Potrivit localnicilor, această inițiativă este binevenită și salutabilă. Reflectaorele instalate asigură un grad sporit de siguranță pietonolui, dar și un bun semnal pentru conducătorii auto.

Amintim, că recent la inițiativa Primarului de Orhei, a fost finalizată prima etapă a iluminării trotuarelor pentru pietoni, find instalați peste 250 de becuri cu LED și peste 2300 de becuri cu LED pentru iluminarea stradală. (orhei.md)

Share
1.069 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *