Fostul comentator politic de la Jurnal TV, Petru Bogatu, spune că este jenantă situația în care a ajuns acest post

Este jenant să vezi azi că la Jurnal TV dau tonul nişte condeieri care sub regimul comunist făceau jocurile murdare ale clicii Voronin – Roşca, războindu-se cu puţinele pe atunci instituţii de presă independente, deningrînd jurnaliştii care aveau curajul să dea în vileag cenzura, abuzurile şi alte porcării comise de guvernarea PCRM, scrie jurnalistul Petru Bogatu pe blogul său.
 13223-13192-04646-36
 El explică că deşi s-a solidarizat cu Jurnal TV şi s-a pronunţat, alături de alţi colegi de breaslă, împotriva unor încercări de a elimina de pe piaţa media nişte canale de televiziune, „n-am cum să nu dau dreptate în mare parte poziţiei adoptate de redacţia Timpul”. Astăzi redacția ziarului Timpul a publicat un articol în care enumeră cauzele nesolidarizării în cazul Jurnal TV.
Bogatu aminteşte că în 2002 şi 2002, la Televiziunea publică au avut loc două valuri de epurări masive ale jurnaliştilor cu viziuni democratice şi româneşti, iar ţinta unor murdare atacuri la persoană au fost Constantin Tănase, Nicolae Dabija, Nicolae Negru, Valeriu Saharneanu, Val Butnaru şi alţii, câţiva bloggeri fuseseră arestaţi, unele posturi de radio sau TV erau constrânse să-şi înceteze activitatea sau să renunţe la programele politice. El atrage atenţia că Pro TV a fost defăimat chiar de la tribuna Parlamentului, unde se pregătea închiderea lui definitivă.
„Unii dintre furibunzii “luptători cu mafia” de astăzi nu se ruşinau să joace acum 5-6 ani rolul de călăi ai mafiei comuniste aflate la putere. Sunt penibili aceşti câini de atac ai unui regim opresiv, antiromânesc, antieuropean şi antidemocratic de altădată, care au ajuns să se erijeze acum în câini de pază ai dreptăţiii şi antimafiei. Dare e şi simptomatic că infatigabilii călăi ai presei de odinioară cerşesc în prezent solidaritatea fostelor sale victime”, a încheiat Bogatu.
Share
1.891 Vizualizari

9 comments on “Fostul comentator politic de la Jurnal TV, Petru Bogatu, spune că este jenantă situația în care a ajuns acest post

 1. Gicu says:

  Imi place sa vad ca oamenii destepti realizeaza ca Jurnal TV au cam exagerat mult cind au dat nuanta politica acelui caz care a fost bine explicat de catre acei furnizori de serviciu prin cablu ca erori tehnice ce nu ar trebui sa aiba un impact major sau sa fie folosite ca polemice si manipulari!

 2. Florin says:

  Daca si Bogatu spune ca Jurnalul s-a compromis, inseamna ca asa este. Omul asta tare era fidel Jurnalului pentru ca muncea cu suflet acolo. Si nu o lucrat el atitea ani si so dedicat lucrului, ca sa vina un Topa si un Mocanu si sa-l angajeze impotriva cuiva. E clar, Jurnal TV e bun acum numai de privit filme cu Terminator si Piratii din Caraibe. Un fel de TV 1000

 3. Sandu says:

  Cred ca mai bine ca Petru Bogatu nu stie nimeni situatia din interiorul Jurnal TV , da dreptate declaratiilor din partea redactiei TIMPUL ,astfel acestea au motivat de ce nu pot fi solidari cu Jurnal TV pentru ca incearca sa manipuleze cu opinia publica declarind ca au fost sistati din difuzare pe cind nu s-a adeverit aceasta , si plus la toate aberatiile au luat fruntea tuturor stirilor .

 4. Vasile says:

  Nu s-a intimplat nimic serios cu canalul acesta. Degeaba au urlat jurnalistii de acolo ca libertatea presei in Moldova este in pericol. Numai exista nici un fel de pericol. Cei de la Jurnal au manipulat opinia publica, iar jurnalistii de acolo au cazut prada minciunilor fratilor Topa. Mai pe scurt, ce-am vazut saptamina trecuta la Jurnal a fost o manipulare de prost gust. Daca Jurnalul este asa de echidistant si onest atunci sa arate la stiri si despre hotiile fratilor Topa de la BEM pe timpul comunistilor.

 5. Igor says:

  Inca o confirmare a faptului ca Jurnalul a manipulat cu oameii, au dorit sa cistige, si au cistigat o infringere, o infringere in fata cetatenilor pe care i-a mintit si ia dus in eroare.

 6. Marcel says:

  Au ajunsi toti o rusine de jurnalisti toti cei care au ramas si latra in continuare la coamnda Topilor, imi este sila de ce au aflat in ultimul timp despre Jurnal.

 7. Radion says:

  Eu de la bun inceput am spus ca Jurnal TV victimizeaza acest caz in exces si ca il face sa fie un post TV respingator, Limitat doar la activitatea disperata de descreditare a unor persoane care au realizat multe in contextul progresului inregistrat in RM! Doar pentru a rezolva conturi personale deschise ca subiect de catre Topi prin miina lui Mocanu, care la fel e o persoana dubioasa avind un trecut strins legat de activitatea comunista!

 8. Olea Goncear says:

  Iata dovada ca Jurnal TV, Mocanu si Oleg Voronin isi fac mendrele cum vor in tara asta. Bogatul, el insusi ex-angajat Jurnal TV, are curajul sa spuna lucrurilor pe nume!

 9. IonToma says:

  Adevarul te va salva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *