Fost primar al orașului Tiraspol, ucis la Odesa

Fostul primar al orașului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko, a fost găsit fără suflare într-o localitate din regiunea Odesa, Ucraina. Potrivit presei ucrainene, acesta a fost depistat cu semne de moarte violentă și cu mâinile legate, într-o clădire părăsită, transmite IPN.

Fostul funcționar a fost depistat rezemat de un perete, iar alături era parcat un automobil de model Infiniti. Dispariția lui Andrei Bezbabcenko a fost anunțată pe 21 mai de către soția acestuia.

Începând cu anul 1990, Andrei Bezbabcenko a condus o companie de construcții de la Tiraspol. În perioada anilor 2012-2016 a fost președintele așa-zisei „administrații de stat de la Tiraspol și Dnestrovsc. Presa ucraineană mai scrie că, aflându-se în această funcție, Bezbabcenko era în conflict cu holdingul transnistrean „Sheriff”.

Pe 28 septembrie 2016, Andrei Bezbabcenko a dimisionat și s-a implicat în campania electorală a așa-zisului lider al regiunii transnistrene de atunci, Evgheni Șevciuk. După înfrângerea ultimului, Bezbabcenko ar fi fugit în Ucraina.

Share
303 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *