A fost lansată prima hartă a clădirilor noi

Pe portalul MoldIpoteca.com a fost lansată prima hartă interactivă a clădirilor noi din Chişinău, dar şi din regiunile țării.

21_767767_img2

Fondatorul portalului, redactorul-şef, Annaslav Iacovenco, a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe, că necesitatea apariţiei hărţii şi a portalului a fost generată de faptul că, luând în consideraţie ritmurile rapide de construcţie, informaţia cu privire la căutarea unui loc de trai nu a fost sistematizată.

„Datele cu privire la locuinţe erau distribuite de agenţiile imobiliare, companiile de construcții şi persoanele fizice, dar nu puteau fi obţinute sub forma unei analize care ar fi permis compararea preţurilor, accesul la opţiuni adăugătoare etc. De exemplu, pe site-ul nostru, informaţia este oferită sub forma unor filmuleţe video şi fotografii ale locuinţelor care sunt puse în vânzare şi la cheie. Deocamdată vorbim despre locuinţe din capitală, împărţite pe sectoare, câteva obiecte din Bălţi şi Durleşti. În total, au fost colectate informaţii despre 80 de companii, iar altele 30 sunt verificate la capitolul precizia datelor şi existenţa licenţei pentru construcţie”, a comunicat Iacovenco.

Potrivit spuselor sale, autorii proiectului au încercat să răspundă la patru cele mai frecvente întrebări: Ce se construieşte? Unde se construieşte? Cine construieşte? Unde să ne adresăm? De asemenea, pe site există o funcţie suplimentară „Adăugarea obiectului”.

„Prin utilizarea acestei opţiuni, pe hartă şi pe portal poate apărea un obiect nou. Acest lucru poate fi făcut în regim on-line, expediindu-ne informaţii despre noul obiect. După verificare, informaţiile vor fi postate pe site”, a comunicat redactorul.

Fondatorul portalului a menţionat că, vizitatorii pot găsi pe site informaţii şi despre creditarea lucrărilor de construcţie de către băncile comerciale şi organizaţiile financiare.

„Informaţia este oferită atât în limba de stat cât şi în limba rusă”, a comunicat redactorul-şef al portalului MoldIpoteca.com.

Infotag

Share
684 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *