A fost instituită sărbătoarea profesională „Ziua Diplomatului”

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat la 26 decembrie 2013, Hotărârea cu privire la instituirea sărbătorii profesionale „Ziua Diplomatului”.

diplomat_c-and-a_com

MAEIE  a propus declararea datei de 17 ianuarie – Ziua Diplomatului, deoarece la această dată, în anul 1992, a fost acceptată cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite, fapt care a marcat începutul procesului de consolidare şi afirmare a Republicii Moldova ca subiect de drept internaţional şi care a condus la intensificarea activităţii diplomatice.

„Instituirea acestei sărbători profesionale reprezintă o apreciere a eforturilor şi contribuţiei semnificative a colaboratorilor serviciului diplomatic la promovarea şi realizarea politicii externe, asigurarea mediului extern favorabil pentru realizarea reformelor economice şi social-politice în R. Moldova, reintegrarea ţării, consolidarea imaginii pozitive pe arena internaţională şi protejarea drepturilor cetăţenilor aflaţi peste hotarele ţării”, a declarat şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman.

Potrivit MAEIE, celebrarea Zilei Diplomatului va contribui la continuarea profesionalizării diplomaţilor de carieră, va spori vizibilitatea pe plan intern a diplomaţiei moldoveneşti şi va crea premize pentru atragerea tinerei generaţii în serviciul diplomatic al Republicii Moldova.

Interlic

Share
784 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *