Fost consilier despre Voronin: Vedea în fiecare consilier un servitor al “Familiei”

Reacția jurnalistului Valeriu Reniță nu întîrzie să apară, după ce Voronin l-a denigrat în cadrul unei emisiuni televizate, declarînd că acesta a fost găsit „în drum, flămînd și îmbrăcat în zdrențe”.

1345555312_25738800_FitNoMargin_364x273 “Dvs vedeați în fiecare consilier un servitor al Familiei! Cuvîntul cheie în atitudinea Dvs față de mine este “zdrențurosul”. Nici nu știu, să mă supăr ori să-l iau drept laudă, pentru că zdrențuros mai înseamnă sărăntoc, proletar, adică, materialul la îndemînă din care se construește, de regulă, un partid comunist. Chiar desconsidrați oamenii săraci, chiar ţi-i greață cumva de ei, Boierule?!”, scrie într-o postare fostul consilier a liderului PCRM.

El a accentuat că unsprezece ani în urmă, cînd s-au întîlnit în biroul prezidențial, era la sfîrșitul de mandat de primar de Suruceni, proprietar al primei Agenții independente de știri „Basa-press” și președinte unei fundații. “Ați zis că Tkaciuk a greșit cu Reniță. E adevărat. Adevărat în sensul în care Mark, nu Dvs, m-a invitat în echipă și am venit nu ca lacheul lui Voronin, ci ca specialist în media și comunicare”, a menționat Reniță.

Valeriu Reniță mai scrie că postul de purtător de cuvînt nu i-a picat ca laptele în păsat. “Doar nu sunt ruda Dvs ca să sar din pantalonașii scurți de student în capul departamentului juridic al administrației prezidențiale. Am trecut, dacă Vă mai amintiți, două teste dificile. Am scos, mai întîi, timp de un an, ziarul pro-comunist pentru tineret “Sens”. Următoarea încercare a stat într-o misiune secretă la Mănăstirea Slătioara. Fără a avea ranguri ori împuterniciri oficiale, trebuia să conving Mitropolitul Bisericii Române Răsăritene, aflată în opoziţie față de Patriarhia Romănă, să treacă de partea noastră în lupta cu separatismul bisericesc al popilor din Mitropolia Basarabiei. Mi-am îndeplinit misiunea, dar iată că de atunci îmi este rușine să mai comunic cu ierarhii Slătioarei, pentru că promisiunea Dvs privind ajutorul financiar mănăstirii s-a dovedit a fi deșartă”, a spus sursa citată.

Reniță afirmă că Tkaciuk îi este inamic lui Voronin și că nu vrea, ori nu poate să îi mai sugereze că, din nefericire, lumea îl percepe pe Voronin în ultima vreme ca pe un milionar enervat de întrebările inspectorului fiscal. “Acum și nu are cine Vă da îndrumări privind comportamentul în studiourile TV. Vă mai amintiți cum Vă sfătuia altădată să nu folosiți cuvinte indecente, chiar vulgare (“laș”, “om terminat”) și să Vă controlați cu atenție discursul? Vulgaritatea a trădat dintotdeauna trăsăturile negative ale caracterului. În ultimul interviu iar V-ați ieșit din bălămăli. Asta probează o dată în plus că în virtutea naturii Dvs impulsive ați luat nu o dată ca om de stat decizii greșite. Diagnosticul adevărat îl cunosc medicii. (…) Dacă ați putea realiza cît de nefiresc sună justificările Dvs!? Că nu Dvs ați plătit conturile de milioane pentru avioanele particulare, că nu V-ar aparține fabuloasa colecție de Maybach și Porche, că nu aveți nici un imobil în Occident! Vă asemuiți tot mai mult cu faimoasa „procuroare de Strășeni” care poza pe rețelele de socializare cu lascivitate provincială în dormitoarele ei de lux și încerca, apoi, să le dovedească jurnaliștilor că și-ar fi agonisit averea din munca grea de educator la grădiniță”, încheie Reniță.

Share
810 Vizualizari

One comment on “Fost consilier despre Voronin: Vedea în fiecare consilier un servitor al “Familiei”

  1. Vasile says:

    Voronin se credea un mic tar si desigur ca restul erau considerati slugile curtii tarului… au fost vremuri grele pentru tara noastra. 8 ani de jaf continuu, daca s-a ajuns ca Voronin sa aiba doar o colectie de masini in valoare de peste 70 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *