Formă de viaţă EXTRATERESTRĂ, descoperită în ATMOSFERA Pământului

extraterestraExtratereştrii există şi au fost găsiţi în nori, susţine un cercetător.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sheffield şi de la Universitatea Buckingham susţin că au găsit dovezi în legătură cu organisme microscopice care trăiesc în atmosferă, la 25 de kilometri altitudine, deasupra Marii Britanii.

Cercetătorii au folosit un balon special pentru a aduna probe din stratosferă în timpul recentei ploi de stele a Perseidelor. Au găsit fragmente ale unei alge unicelulare cunoscute sub numele de diatom.

Ei susţin că forma de viaţă a ajuns pe Pământ din spaţiu, cel mai probabil fiind adusă de meteoriţi. Nu este pentru prima oară când organisme de acest fel au fost găsite în atmosferă, unde există numeroase forme de viaţă microscopice.

Mulţi cercetători cred că ditomii găsiţi au ajuns acolo din spaţiu, şi nu cu ajutorul furtunilor sau a altor fenomene naturale terestre.

“O asemenea particulă nu poate fi găsită la o asemenea înălţime. Singura excepţie prin care un organism poate ajunge la o înălţime de 25 de kilometri este o erupţie vulcanică puternică, iar în ultimii trei ani nu s-a produs niciuna capabilă să facă acest lucru”, a spus profesorul Milton Wainwright, de la Universitatea din Sheffield.

“Concluzia noastră este că numeroase forme de viaţă ajung pe Pământ din spaţiu, iar viaţa nu este restricţionată la această planetă şi cu siguranţă nu îşi trage originile de aici”, a adăugat acesta.

Share
1.868 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *