Florile, medaliile și călătoriile fac parte din situațiile excepționale în Moldova

Potrivit unui raport făcut public de Ministerul Finanțelor și preluat de bloguvern.md, anual din fondul de rezervă sunt cheltuiți bani destinați situațiilor excepționale, însă o parte din buget este alocată pentru achiziționarea florilor, medaliilor și eventualile călătorii de urgență.

cum-economisim-bani-klassehomeLegea spune că banii se dau exclusiv pentru acțiuni care nu au putut fi planificate în bugetele anuale, regulamentul însă este mult mai permisiv.

Astfel, în perioada 2007-2013 neprevăzutul a costat mai mult de 350 mil lei și a mers către organizarea  mai multor evenimente neplanificate, cum ar fi: zilele culturii Japoneze  la Teatrul „Eugen Ionesco”, organizarea concursului Eurovision, dar și pentru sărbătoarea de 9 mai.

Tot din categoria urgent fac parte și cheltuielile capitale de tipul construirii gazoductelor, sistemelor de apă și canalizare, reparația grădinițelor din anumite localități, mai citează sursa.

Tradițional deja, numai 10 % din banii rezervați au fost acordați pentru depășirea unor situații de criză, de tipul calamităților naturale.

Share
574 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *