Firma care îi ÎNCHIDE pe angajaţii obosiţi în camera de … DORMIT

doarme2Oboseala cronică este inamicul numărul nr.1 al creativităţii, memoriei şi productivităţii, astfel că din tot mai multe companii le creează angajaţilor condiţiile pentru odihnă la job.

Actualul model de succes din lumea afacerilor duce, de fapt, la epuizare, stres, productivitate scăzută şi la o privare cronică de somn, crede Arianna Huffington, cea care deţine instituţia de presă Huffington Post.

Somnul de după-amiază reprezintă un adevărat avantaj competitiv pentru angajaţii unei companii, spune patroana americană într-un articol din Harvard Business Review, preluat de cariereonline.ro.

“La biroul redacţiei Huffington Post din New York, noi am înfiinţat două camere de dormit, în care angajaţii se pot retrage ca să tragă un pui de somn. La început, reporterii, editori şi inginerii noştri au ezitat să le folosească, de teamă că oamenii vor crede că se eschivează ca să nu-şi facă treaba. Dar faptul că acum locurile din camerele noastre de dormit sunt mereu complet rezervate este un semn al vremii de tranziţie în care trăim”, explică Arianna Huffington.

Potrivit acesteia, cultura de la locul de muncă trebuie să se schimbe în aşa fel încât să nu mai fie stigmatizaţi cei care trag un pui de somn ca să-şi refacă puterea de muncă, ci oamenii care “umblă prin birouri” storşi şi epuizaţi. Arianna Huffington este şi membră a consiliului executiv al Division of Sleep Medicine – Harvard Medical School.

Share
2.456 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *