Filat revine în braţele PCRM: PLDM şi PCRM vor să-l demită pe Lupu

harbuzpldmPartidul Liberal Democrat pare să încerce crearea unei noi coaliţii parlamentare, de data aceasta cu Partidul Comuniştilor, după ce luni Curtea Constituţională i-a interzis liderului formaţiunii Vlad Filat să conducă un nou guvern, după ce executivul condus de el a fost demis pentru corupţie.

Fracţiunile PCRM şi PLDM din parlament intenţionează joi să-l demită pe preşedintele Parlamentului Marian Lupu, dar şi pe procurorul general Corneliu Gurin, după ce acum o săptămână deputaţii PLDM au votat pentru numirea acestuia în funcţie.

Comuniştii au cerut joi să fie examinat proiectul de hotărţâre privind demiterea lui Marian Lupu, iar liebral-democraţii au lăsat să se înţeleagă că-l vor vota, dacă Lupu nu va demisiona.”Să vă gândiţi la o eventuală demisie pentru a nu mai trece prin acest execiţiu şi în contextul respectiv poate am reuşi să creăm o majoritate în nişte condiţii care vor fi mult mai echitabilă”, a declarat liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ, adresândui-se lui Lupu

Lupu a declarat că nu va urma această solicitare. ”Nu o să vă ofer această plăcere. Votaţi aceste două proiecte înaintate de PCRM. Iată acesta va fi adevăratul act de bărbăţie şi curaj”, a declarat Lupu.

De asemenea, comuniştii şi PLDM vor şi repunerea la vot a hotărârii privind numirea lui Gurin în funcţia de procuror general.

De asemenea, PLDM care acum o săptămână a votat legea privind trecerea la sistemul electoral mixt, proiect care a fost criticat de comunişti, joi a cerut crearea unei comisii care să examineze impactul acestei legi, astfel că nu este exclus că la un moment dat PLDM să voteze, împreună cu colegii din PCRM, abrogarea acestei legi.

Share
3.022 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *