Filat a trecut CNA în subordinea Guvernului, controlat de partidul său

vlad_filat-goncearucLiderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat a sugerat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa a votat pentru trecerea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din subordinea parlamentului în cea a guvernului de frică.

Filat a încercat să explice votul PCRM-PLDM de vinerea trecută din parlament, care a fost criticat dur de oficialii europeni. În privinţa CNA el a menţionat că ”justiţia nu trebuie să fie selectivă şi la comanda unui partid politic”. Amintim însă că CNA a deschis mai multe dosare penale unor miniştri şi funcţionari de rang înalt, reprezerntanţi ai PLDM, precum ministrul finanţelor, cel al sănătăţii, şeful fiscului, iar în unul din dosare figurează chiar Vlad Filat.

În acest context, trecerea CNA în subordinea guvernului şi faptul că directorulrul acestei instituţii va fi numit la propunerea premierului înseamnă că de fapt PLDM doreşte să-şi subordoneze această instituţie pentru ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai fie cercetaţi pentru acţiuni de corupţie.

Amintim că CNA a trecut în 2012 printr-un proces de reforme, care au transferat instituţia sub control parlamentar pentru a reduce influenţa politică şi administrativă asupra sa. Aceste reforme au fost cerute de UE în procesul de negocieri pentru liberalizarea regimului de vize, iar modificările votate vineri de parlament vor amâna din nou semnarea acordului, mai ales că europenii au criticat deja legile votate de coaliţia PLDM-PCRM

Share
1.039 Vizualizari

One comment on “Filat a trecut CNA în subordinea Guvernului, controlat de partidul său

  1. Roma says:

    Filat daca ar putea atunci credeti-ma ca si Curtea Constitutionala ar trece-o sub guvern pentru a face in asa fel ca institutiile existente in stat sa nu mai fie functionale si totul sa i se subordoneze lui, ca in cele din urma omul sa isi urmeze linistit planurile de corupere a tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *