Festivalul filmului animat a început aseară la Chişinău

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Anim’est de la Chişinău a început joi seară, la Cinema Odeon, cu filmul “Minuscule – The Valley of Lost Ants”, care prezintă povestea unor furnici roşii şi negre, ce se războiesc pe o pajişte liniştită, din cauza unei cutii cu zahăr abandonată la un picnic, potrivit Mediafax.

Animest Chisinau2 “Filmul din această seară este un film mai special, pentru că, în general, se fac seriale după un film de mare succes, astă seară veţi urmări exact procesul invers: a fost un serial de mare succes şi s-a făcut un film de animaţie de lung metraj”, a declarat Mihai Mitrică, directorul festivalului, despre filmul din deschiderea Anim’est Chişinău.

Anul acesta, Anim’est Chişinău are şi un nou loc de desfăşurare, Tipografia 5, unde sâmbătă, de la ora 22.00, publicul va putea urmări câteva dintre cele mai bune videoclipuri muzicale animate ale ultimei perioade.

“Cei mici fac legea la Anim’est”, a spus Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului, precizând că vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 12.00 şi 14.00, vor fi proiecţii speciale pentru copii.

Festivalul internaţional Anim’est se desfăşoară la Chişinău, de joi până duminică, în incinta cinematografului Odeon şi Tipografia 5, unde vor fi proiectate cele mai reuşite filme de animaţie ale anului curent, dar şi unele care s-au evidenţiat de-a lungul timpului, precum şi workshop-uri.

Share
2.419 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *