Felicitări pentru PCRM şi PLDM din partea unui deputat PD

harbuz1După demiterea lui Marian Lupu din funcţia de preşedinte al Parlamentului, activitatea Parlamentului este blocată, acesta fiind primul pas spre alegeri anticipate, a declarat deputatul democrat Adrian Candu, după ce au fost anunţate rezultatele votului.

El a precizat că regulamentul Parlamentului prevede că vicepreşedinţii Parlamentului îndeplinesc, în modul stabilit de Preşedinte, atribuţiile Preşedintelui, delegate de acesta, la solicitarea sau în absenţa lui, inclusiv semnează legile şi hotărîrile adoptate de Parlament. Preşedintele Parlamentului nu a delegat pe nimeni cu aceste împuterniciri, a declarat el.

”Nu au fost delegate competenţele de către preşedinte şi din momentul acesta putem constata blocarea activităţii Parlamentului. Felicitări colegilor PLDM şi PCRM că aţi adus ţara la alegeri anticipate”, a concluzionat Candu.

O opinie similară a avut şi liderul PL Mihai Ghimpu, care a adăugat că va ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională şi a dat asigurări că va fi anulată. În plus, potrivit lui Ghimpu, dacă cineva va încerca să convoace parlamentul în lipsa preşedintelui, va însemna uzurpare a puterii în stat. / timpul.md

Share
3.850 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *