Familiile care au în grijă un bătrîn vor primi salariu de la stat

Familiile care vor avea în grijă un bătrîn sau o persoană cu dezabilități, vor fi plătite de stat pentru serviciile acordate. Cel puțin această intenționează să  instituie autoritățile prin intermediul proiectului social Plasament familial pentru adulți”.

загруженное (24)Viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Sergiu Sainciuc, a declarat în cadrul unui interviu că serviciul are drept scop plasarea oamenilor în etate și celor cu nevoie speciale în case tip familial. Astfel, statul va plăti salariu anual pentru cei care vor avea grijă de persoanele cu necesități și va asigura întreținerea beneficiarului.

“Este vorba despre o alocație unică pentru amenajare, dacă va fi necesar ceva de ajustat în camera unde va locui această persoană și surse financiare, alocații lunare pentru întreținerea acestei persoane, suma aceasta în calcul anual constituie 41 490 lei”, a declarat viceministrul într-un interviu pentru radio Vocea Basarabiei.

Asistenți familiali pot deveni autoritățile publice locale de nivelul I, II sau prestatorii privați, se mai spune  în interviu. Potrivit unor calcule estimative, aceștia ar putea primi un salariu lunar de aproape 3500 de lei.

Hotărârea de guvern intră în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, după care autoritățile publice locale pot să creeze aceste servicii și să adopte regulamentele interne de funcționare.

Share
622 Vizualizari

One comment on “Familiile care au în grijă un bătrîn vor primi salariu de la stat

  1. Teodor F says:

    Este salutabila aceasta initiativa din partea MInisterului Muncii si Protectiei Sociale ,caci nu vor fi lasati in voia soartei batrinii ce necesita de grija si sustinere. Respectiv Valentina Buliga s ide data aceasta i-a atitudine pentru a salva vieti omenesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *