Facebook-ul va aduce Internetul din cer

Rețeaua Facebook a anunțat, joi, organizarea unei echipe pentru a cerceta noi mijloace de a furniza servicii de Internet în regiuni care nu au încă acces la această facilitate, utilizand raze laser și avioane cu propulsie solară, informeaza Wall-Street.ro, cu referire la AFP.

163813_articol“Cercetam mijloace pentru a furniza internet oamenilor din cer”, a explicat confondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, intr-un mesaj publicat pe această rețea socială.

Din echipă vor face parte experți NASA și cinci salariați ai firmei britanice Ascenta, specializată in avioane propulsate de energia solară. Printre proiectele avute în vedere se numară utilizarea potentială a razelor laser, pentru a conecta sateliții, și a avioanelor cu propulsie solară, capabile să se mentina la o altitudine de 20.000 de metri, care să funcționeze ca relee de Internet, scrie Mediafax.

Facebook, considerată în momentul de față cea mai importantă rețea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună.

 

Share
2.310 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *