Expert german: Asistăm la un moment periculos pentru Moldova

Expertul în relaţii internaţionale Michal Baranowski vorbeşte într-un interviu pentru Gândul despre necesitatea aderării rapide a Republicii Moldova la UE, înainte ca Rusia să stabilească, o altă realitate teritorială.

загруженное (22)Nu cred că Putin se va opri, sunt vizate Moldova şi Georgia. Asistăm, cu siguranţă, din nefericire, la un moment foarte periculos pentru Moldova şi ar trebui să ne mişcăm cât de repede putem cu integrarea europeană, înainte ca Rusia să stabilească o altă realitate teritorială de una singură.

Expertul face aceste afirmații după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin a spus că: “Nu-i credeţi pe cei care vă sperie cu Rusia şi spun că vor urma şi alte regiuni după Crimeea”, după ce a semnat acordul de anexare a Crimeii.

Michal Baranowski este directorul biroului din Varşovia al German Marshall Fund şi expert în relaţii internaţionale. În trecut, a lucrat la sediul central al German Marshall Fund din Washington, dar şi la biroul din Bruxelles al organizaţiei, unde s-a concentrat pe politica SUA şi UE în ceea ce priveşte Ucraina şi Georgia.

Share
678 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *