Europenii verifică programul de studii de la Universitatea “Nicolae Testemiţanu”

Europenii verifică în aceste zile programul de studii al viitorilor medici, dar şi nivelul profesional al cadrelor didactice din cadrul Universităţii de Medicină din Chişinău. În urma acestei evaluări, experţii din occident urmează să spună dacă instituţia corespunde sau nu standardelor Uniunii Europene.

загруженное (33)

Experţii străini spun că Universitatea “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău este una din puţinele instituţii de profil din Europa, care modernizează calitatea procesului de învăţământ într-un ritm alert.

Cu toate acestea, administraţia va trebui să investească mai mult în instruirea prin simulare a viitorilor doctori, iar pentru asta sunt necesare mai multe echipamente şi tehnologii inovatoare.

Administraţia instituţiei spune că evaluarea pe interior este în proces continuu şi se arată optimistă în privinţa verdictului final.
Specialiştii nu au anunţat când vor fi trase concluziile evaluării. La facultăţile Universităţii de medicină “N. Testemeţianu” din Chişinău activează 1000 de profesori şi învaţă peste 7400 de studenţi.

Prime

Share
959 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *