Eurodeputat: Rusia va face tot posibilul “să cumpere părţi din Republica Moldova”

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne  din cadrul Parlamentului European a votat abolirea vizelor pentru cetăţenii moldoveni, citează Capital.ro.

moldova-raioanePotrivit sursei, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a spus că în cazul în care Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE, „reintegrarea Transnistriei în cadrul Moldovei va deveni imposibilă”. El a declarat că integrarea europeană a Moldovei este „un impediment serios” în calea rezolvării problemei transnistrene.

Oficialul rus a făcut aceste declarații după ce eurodeputatul Graham Watson a menţionat, acum câteva zile, că Rusia va face tot posibilul ca „să cumpere părţi din Republica Moldova, pentru a bloca procesul de integrare europeană”.

Datele unui nou sondaj arată că moldovenii sunt nehotărâţi în privinţa viitorului ţării lor: 44% vor în UE, iar alţi 40% – în Uniunea vamală. Acelaşi studiu arată că moldovenii ştiu puţine despre UE, 43% nu au auzit de Acordul de Asociere, iar peste 60% nu au auzit nici de Acordul de Liber Schimb sau Parteneriatul Estic.

 

Share
561 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *