Etapa de achiziționare a sistemului informațional 112

Toate acţiunile din planul de lucru cu privire la implementarea în R. Moldova a Serviciului 112 sînt îndeplinite în termenul stabilit. Despre aceasta a declarat astăzi Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, într-o şedinţă cu responsabilii de realizarea acestui proiect, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Liviu Oboroc, director al Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, au fost realizate un șir de acțiuni ce țin de aspectele normative și organizaționale privind funcționarea instituției, în special fiind elaborate un set de regulamente, schema de încadrare a personalului, achiziționat domain-ul www.112.md, au fost identificate sediile centrelor de preluare a apelurilor etc.

În cadrul ședinței, a fost aprobat caietul de sarcini pentru crearea infrastructurii de comunicații și a sistemului informațional automatizat al serviciului 112. Documentul a fost elaborat cu suportul unei echipe de experți internaționali.

Totodată, s-a decis inițierea licitației internaționale pentru achiziționarea sistemului informațional automatizat al serviciului 112. Concursul a demarat astăzi, 3 februarie, și urmează să fie încheiat pe 15 martie curent.

„Implementarea Serviciului 112 este un lucru foarte important pentru stat, dar și pentru cetățeni, deoarece va spori calitatea serviciilor de urgență. Sarcina este ca serviciul 112 să devină funcțional cît mai curînd”, a afirmat în context Vasile Botnari.

Conform Planului de acțiuni privind implementarea Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, testarea sistemului dat va avea loc pînă la finele lui 2017, iar darea în funcțiune totală urmează să aibă loc în trimestrul III 2018.

Share
12.175 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *