Efectele cafelei băute cu regularitate

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Bath, cafeaua are acelasi efect precum apa. Se pare ca organismul nostru se adapteaza la cafea atunci cand este consumata cu regulatate.

cafea-molinariCercetatorii  au realizat un studiu pe 50 de barbati, care, in mod obisnuit consumau intre 3 si 6 cani de cafea pe zi. In prima parte a experimentului, barbatilor li s-a dat sa bea cafea, in partea a doua, apa. In timpul ambelor parti ale studiului ceilalti factori care le-ar fi putut afecta nivelul de hidratare au ramas constanti.

Se pare ca nivelul de hidratare al organismelor participantilor a fost constant in ambele parti ale studiului. Cu alte cuvinte, cafeaua a fost la fel de hidratanta ca si apa in cazul lor.

De asemenea, desi inca exista controverse cu privire la dependenta data de cafea sau la faptul ca afecteaza somnul, exista numeroase studii care demonstreaza beneficiile acestei bauturi. Printre ele se numara un ficat sanatos sau chiar prevenirea cancerului si a diabetului.

 

Share
1.387 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *