După demisia unui ministru, Dodon mai amenință un funcționar de rang înalt

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorhe Duca, ar putea fi demis în curând.

536bc3030f40e51cde9b95980f2db000Mai mult, potrivit șefului statului, pe lângă problemele de integritate, Duca ar mai avea și probleme penale. Declarații în acest sens au fost făcute ieri, 24 ianuarie, în cadrul unui dialog în format larg cu mass-media, scrie bani.md.

„Vreți să inițiez demisia lui?! Eu am inițiat demisia lui Duca când eram deputat și dacă credeți că am renunțat la această idee… eu nu am renunțat la ea. Eu cunosc despre decizii (n. red. – deciziile Curții Supreme de Justiție) și nu doar acestea. Sunt și multe altele, inclusiv, din câte cunosc eu cauze penale, referitor la această persoană.

De aceea, eu cred că această greșeală va fi în curând reparată. Greșeală – mă refer la prezența domnului Duca în fruntea Academiei de Științe.”

Veniturile lui Gheorghe Duca fost sub ”lupa” procurorilor anticorupție și a Comisiei Naționale de Integritate. Tot CNI a mai spus că Gheroghe Duca s-ar afla în conflicte de interese fiind în postura de președinte al Academiei de Științe, iar soția sa – în postura de rector al Academiei. Acesta a chemat în judecată CNI. Cererea lui nu a fost accepată de Judecătoria Rîșcani. Aceeași decizie a fost menținută și de Curtea de Apel, iar ulterior, de Curtea Supremă de Justiție.

Share
1.845 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *