Draguțanu arată cu degetul: Firma controlată de Platon a stat în spatele atacurilor la Victoriabank, dar și la MAIB!

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Draguțanu, afirmă că cei din spatele recentelor atacuri de la Victoriabank au fost implicaţi în acţiuni similare şi la alte instituţii financiare. El s-a referit la compania Volmark și la omul de afaceri Veaceslav Platon.

DCC9685E-5354-7E33-C39C-D8BEB95BC0B1“În cazul băncii Victoriabank, la judecătoria Comrat, compania Volmark a intrat într-un litigiu cu compania Asito şi au cerut ca instanţa să blocheze dreptul Băncii Naţionale de a aplica legea, ceea ce Judecătoria Comrat a şi făcut. Anul trecut, în luna iunie, Judecatoria Buiucani a luat exact aceeaşi decizie între un grup de acţionari de la Moldova-Agroindbank, dar surpriză, şi atunci acţionar la Moldova-Agroindbank era aceeaşi companie Volmark”, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, potrivit publika.md.

Draguțanu s-a întrebat ce a căutat Platon la ședința Comisie parlamentare Economie, buget și finanțe, de acum câteva zile. “Nu înţeleg de ce Platon a venit la şedinţa comisiei, asta doar nu e instanţă de judecată ca să se pronunţe de ce BNM a blocat dreptul de vot a 30% din acţionari Victoriabank. Acesta a venit ca reprezentant juridic al companiei Volmark Trade de la bancă”, a spus Drăguțanu.

Aseară la emisiunea Fabrika, Draguțanu a dat asigurări că, în scurt timp, va face publice numele celor care stau în spatele atacurilor asupra Victoriabank şi Moldova-Agroindbank. Potrivit lui, BNM examinează o listă de persoane care au încercat să cumpere în mod netransparent acţiuni ale celor două bănci și că listă va fi făcută publică.

“Noi avem mai multe persoane care stau şi noi ştim cine stă în spatele acestor acţiuni, dar deocamdată împreună cu celelalte instituţii ale statului trebuie să colectează informaţie suficientă pentru a spune juridic cu exactitate- persoana cutare sau cutare este acţionar, noi îi vom arăta pe individ cu degetul”, a mai spus guvernatorul BNM.

Guvernatorul a mai afirmat că aceste atacuri sunt posibile din cauza lacunelor din legislaţie şi corupţiei din justiţie.

Anterior, preşedintele băncii Victoriabank, Natalia Politov-Cangaş, declara într-un interviul agenției Infotag că în spatele atacurilor de la Victoriabank stă Veaceslav Platon.

Share
656 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *