Dragoș Galbur: O nouă boală depistată în Moldova – schizofrenia verde

voronin filat colaj FLUX siteEste clar, a înnebunit! Setea de putere, bani și răzbunare i-a distrus orice mod de gândire logică. Astăzi, cel mai frustrat dintre moldoveni, știți voi cine,  s-a adresat la Curtea de la Strasbourg (CEDO), precum că i-ar fi fost încălcate, atenție, drepturile cetățenești de către Curtea Constituțională din Republica Moldova. Ei cum așa? Cum poți fi atât de josnic și perfid în a o face pe cetățeanul atunci când ca politician ai dat-o grav în bară?!

Urmărindu-i comportamentul, mi se creează impresia că Filat suferă de schizofrenie paranoidă, de fapt cam la fel ca și Ghimpu. Se vede clar că e cuprins de deliruri paranoide sau bizare, însoțite de disfuncții sociale sau ocupaționale semnificative. Uitați-vă cât a slăbit în ultima lună. Are depresie, e stresat că nu se mai poate agăța de putere, adica de bani, că ăsta-i doar scopul final. Are nevoie de ajutor medical. Urgent!
A atacat la CEDO decizia Curții Constituționale, l-a demis pe Marian Lupu, împreună cu comuniștii, scufundă țara în haos, după care, plin de orgoliu declară că: ”Nu a fost o lovitură împotriva lui Vlad Filat, ci împotriva Republicii Moldova”. Nu înțeleg, cine se crede omul ăsta?! E ca și cum eu aș declara că interdicția pe care mi-a pus-o Ucraina nu e o lovitură pentru mine, ci pentru întreaga Moldovă. Pfff, mare brânză-s eu ca să mă indetific cu întreaga țară. La fel și Filat.

Despre PLDM

Ce s-a întâmplat cu PLDM în ultimii ani? Toți cei mai activi și ”grei” membri au părăsit partidul. Din ce cauză? Sigur că din cauza șăfului. În momentul în care tu crezi că tu singur ești deștept, iar toți restul îs proști, problema e cu singuranță în tine. Cu toate acestea, PLDM înca mai are oameni valoroși, care-i putem număra, însă, pe degete și care sunt ținuți oarecum în umbră ca nu cumva să-i știrbească lui Filat din sclipirea pe care el și-o imaginează că o are.

Pe cine a pus Filat în fruntea ministerelor și instituțiilor de stat subordonate PLDM? Pe Usatâi – un businessman bun, însă bec în managementul sistemului medical; pe Efrim – un om micuț, timid, cumințel, ascultător, fără mare personalitate, pe care l-aș vedea mai degrabă ministru la Tineret și Sport, decât la Justiție; pe Bodiu – mâna, piciorul și urechea dreaptă ale lui Filat; pe Maia Sandu – prietena lui Bodiu, adusă din SUA și care e becul becurilor în sistemul de învățământ; apoi Banaruc – organul lui Filat, care, deja voi decideți; pe Balițchi – altă parte a organului; pe Recean – care continuă ceea ce nu a reușit Vicol, înverzește toată Republica și poliția (vezi noile mașini ale poliției).

I-am lăsat la urmă pe Bumacov și Leancă, căci ăștia fac parte din altă categorie. Bumacov este un băiat isteț, care face business, dar are grijă și să nu-l supere pe șăfu’, e un tip pragmatic, care se gândește și la ce se va întâmpla cu el după ce va fi răsturnat din barca verde. Iurie Leancă este un om cu școala, ba chiar cu școli, care a avut grijă, în toți acești ani, să nu-și păteze imaginea cu gafele lui Filat sau ale PLDM-ului în general.

Leancă, spre deosebire de Filat, învață din greșeli, se vede ca a învățat și din lecția falsei demisii, când a fost folosit de Filat într-o chestie care s-ar fi vrut a fi lovitură de imagine. A fost, dar în sens negativ. Oricum, e greu de înțeles cum de Leancă a rămas lângă Filat până acum, pentru că are vizibil mult mai mai multă personalitate decât șeful său și e capabil oricând să pretindă serios la poziția liderului PLDM.

De ce scriu toate ăstea?! Pentru că simt că în curând vom avea parte de surprize.

Dragoș Galbur

Share
3.604 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *