Două personalităţi influente din lume se vor întâlni “în viitorul apropiat”

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni cu Papa Francisc “în viitorul apropiat”, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, informează agenția Mediafax.

загруженное (38)Carney a afirmat că Obama se bucură de perspectiva unei astfel de întâlniri, dar nu a precizat data exactă a acesteia.

La începutul lui decembrie 2013, preşedintele american a vorbit într-un discurs despre lupta împotriva sărăciei, apreciind declaraţiile “elocvente” ale Papei pe această temă. Anterior, Obama i-a adus un omagiu Papei, salutând “umilitatea” şi “empatia” lui Francisc.

“Discursul papei m-a impresionat foarte mult. Nu pe o anumită temă, ci pentru că, înainte de toate, este cineva care trăieşte după învăţăturile lui Hristos”, a afirmat Obama, într-un interviu pentru postul american de televiziune CNBC.

Papa Francisc pare să aibă “o umilitate incredibilă, un sentiment de empatie pentru cei mici, săraci. Cred că este cineva care, în primul rând, se gândeşte cum să îmbrăţişeze oamenii, să găsească ce este mai bun în ei, în loc să-i alunge”, a adăugat preşedintele american.

La 13 martie 2013, după alegerea argentinianului Jorge Mario Bergoglio la conducerea Bisericii Catolice, Obama i-a adresat “urari calduroase” “primului papă de pe continentul american”.

Share
511 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *