Donald Trump, dat în judecată! De ce este acuzat președintele SUA

O asociaţie americană anti-corupţie a anunţat că va deschide un proces împotriva preşedintelui Donald Trump, acuzat că ar fi încălcat Constituţia prin faptul că obţine, în continuare, venituri provenite din ţări străine, scrie Realitatea.net.

trump_6-605xAvocaţii din dosarul care va fi depus la o instanţă federală din districtul newyorkez Manhattan spun că sutele de societăţi legate de Organizaţia Trump primesc şi acum bani şi favoruri din partea unor guverne, firme şi persoane fizice străine din China, India, Indonezia şi Filipine.

Cotidianul New York Times spune că se aşteaptă un val de procese împotriva lui Trump din partea grupurilor de promovare a valorilor liberale.

Eric, fiul acestuia şi vicepreşedinte al Organizaţiei Trump, a declarat că este doar o hărţuire în scopuri politice, pentru că s-ar fi luat deja mai multe măsuri cerute de lege pentru a evita orice posibile riscuri juridice.

Printre acesta s-ar număra acordul de a dona Trezoreriei Statelor Unite orice profituri obţinute de hotelurile lui Trump de pe urma clienţilor membri ai unor guverne străine.

Share
1.423 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *