Doi mercenari au fost de acord să asasineze președintele în schimbul sumei de … 10600 de dolari

maduroDoi mercenari au fost de acord să-l asasineze pe președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, în schimbul sumei de 20 de milioane de pesos columbieni (aproximativ 10.600 de dolari), a declarat luni ministrul de interne venezuelean Miguel Rodriguez Torres, informează RIA Novosti.

Cei doi mercenari — ambii cetățeni columbieni, cu vârste de 18 ani și 22 de ani — au fost reținuți în august în Venezuela. Ei făceau parte dintr-un comando de zece persoane care pregăteau asasinarea președintelui Maduro, după cum afirma la vremea respectivă ministrul Torres.

Asupra celor doi columbieni au fost descoperite două puști cu lunetă, fotografii cu liderul venezuelean și cu președintele parlamentului Diosdado Cabello, precum și uniforme ale armatei venezuelene, potrivit rezultatelor anchetei desfășurate de oficialitățile de la Caracas.

Ministrul venezuelean de interne a declarat într-o intervenție la un post de radio local că a vizitat recent Columbia, unde a făcut schimb de informații cu privire la acest caz cu serviciile de informații columbiene.

Autoritățile de la Caracas anunțaseră că au dejucat o presupusă tentativă de asasinare a președintelui Nicolas Maduro în cadrul operațiunii cu nume de cod ‘Babe’. Unul din principalii organizatorii ai complotului ar fi fost, potrivit ministrului de interne, Luis Posada Carriles, care se află în SUA și este acuzat de terorism de Venezuela și Cuba.

Carriles s-ar afla și la originea noii tentative de asasinat, cu implicarea celor doi mercenari columbieni, potrivit declarației ministrului venezuelean de interne.

Share
1.937 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *