Dodon spune ce se va întîmpla dacă Guvernul Filip este demis

Președintele Igor Dodon spune că nu va avea o colaborare cu Guvernul Filip şi majoritatea parlamentară şi se va folosi de orice ocazie pentru a declanşa alegeri parlamentare anticipate.

Без названияDeclaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Eu nu fac parte din această guvernare. Va fi dificil să ne înţelegem. Nu sunt de acord cu multe din aşa zisele lor reforme. Dar nu putem să ne plasăm pe bariere şi să luptăm. Va fi dialog. Dar nu va fi o colaborare”, a spus şeful statului.

Igor Dodon a mai declarat că în cazul dacă va fi blocat de către majoritatea parlamentară, va veni cu iniţiative de modificare a Constituţiei. „Vom iniţia referendumuri şi vom cere lărgirea prerogativelor şefilor statului. Vom întreba oamenii cum să procedăm”.

Preşedintele Dodon a spus că dacă va fi demis Guvernul Filip, nu va înainta nicio candidatură pentru funcţia de premier. „Demisia Guvernului Filip va însemna alegeri anticipate. Mă voi folosi de această prerogativă pentru a declanşa alegeri anticipate. Eu am promis alegătorilor alegeri anticipate. Nimeni nu mă va impune să desemnez un candidat sau altul”, a spus Dodon.

Şeful statului şi-a mai propus să-l demită pe Eduard Harunjen din funcţia de procuror general. „Sunt multe soluţii pentru anularea decretului de numire. Trebuie să cântărim consecinţele. Una din aceste soluţii o vom aplica în timpul apropiat. Acest procuror trebuie demis. Vom organiza un nou concurs pentru desemnarea procurorului general”, a spus șeful statului.

Share
12.575 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *