Dodon s-a dus la ruși

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Sankt Petersburg, unde va participa la Forumul Economic Internaţional 2018, ce are loc în perioada 24-26 mai.
În cadrul evenimentului șeful statului are preconizate mai multe întrevederi cu persoane oficiale, inclusiv cu preşedintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, cu preşedinta Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei, Valentina Matvienko, cu preşedintele Consiliului de Administrare „Gazprom”, Aleksei Miller, președintele „Sberbank” din Rusia, Gherman Gref.

Totodată, sunt planificate întrevederi cu reprezentanţii altor ţări şi cercuri de afaceri din străinătate, se menţionează într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg este un eveniment unic în domeniul economiei şi al afacerilor. Evenimentul se desfășoară începând din anul 1997, iar din 2006 este organizat sub egida şi cu participarea preşedintelui Federaţiei Ruse.

Forumul din anul curent se va desfăşura sub lozinca „Creând o economie a încrederii”. La eveniment este preconizată participarea a circa 15 mii de oaspeţi din peste 140 de ţări ale lumii, printre care: Germania, Elveţia, Suedia, Grecia, Italia, India, Arabia Saudită, Qatar, Israel, Vietnam, SUA, Canada, ţările din Africa. Printre participanţi la forum sunt prezenți reprezentanţi ai comunităţilor de afaceri, conducători ai organizaţiilor internaţionale, persoane oficiale, experţi, savanţi şi jurnalişti.

Share
778 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *