Dodon: Nu voi merge cu agitație electorală

Președintele Igor Dodon spune că în această campanie electorală nu se va implica pentru a face agitație electorală în favoarea vreunui partid politic. Șeful statului spune, totodată, că dacă va fi întrebat „în calitate de cetățean”, va spune în favoarea cărui partid este, transmite IPN.

Președintele declară că trebuie să fie în afara acestor bătălii care se dau pentru mandatul de deputat. După aceste alegeri, președintele trebuie să fie un mediator și trebuie să înainteze candidatura prim-ministrului, spune Igor Dodon.

Totodată, șeful statului susține că va acorda tot suportul său partidului pro-prezidențial pentru că „are nevoie de o conlucrare cu Parlamentul și Guvernul următor”. „În calitate de președinte, nu va fi corect ca eu să apar în spoturi electorale ale vreunui partid și eu nu voi apărea. Nu voi merge cu agitație electorală, dar dacă voi fi întrebat în calitate de cetățean, întotdeauna o să spun pe cine susțin”, a declarat președintele la emisiunea „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Un alt aspect pe care l-a evidențiat șeful statului au fost atribuțiile lui în relațiile externe. Potrivit lui, în timp ce premierul și alți funcționari de stat sunt în campanie electorală, șeful statului trebuie să soluționeze toate problemele apărute în relațiile cu alte state.

Președintele a declarat că va începe o campanie de vizitare a tuturor raioanelor din țară. Aceasta se va întâmpla după ce, săptămâna viitoare, va efectua o vizită la Moscova. „Nu voi avea niciun mesaj politic și nu va fi niciun candidat politic. Îmi pun ca scop ca până la sfârșitul lunii martie să merg în toate raioanele din Republica Moldova”, a menționat șeful statului.

Share
460 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *