Dodon: Guvernarea de la Chisinau a acceptat sugestiile “perfide” din Occident

dodon-actualitatiPresedintele Partidului Socialistilor Igor Dodon a vorbit astazi, 22 octombrie la sedinta Parlamentului despre motiunea de cenzura asupra activităţii Guvernului Leancă, înaintată de deputaţii comunişti.

Opoziţia a acuzat Cabinetul de miniştri că a promovat politici de dezintegrare a ţării. PCRM s-a arătat nemulțumit de decizia de instituire a punctelor de control migraţional la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană.

„Odată cu venirea, la finele anului 2011, a unor noi forțe la guvernare în Transnistria, se crease impresia că au sporit șansele ca Moldova să soluționeze problema privitor la reîntregirea țării. Urma doar să fie aplicată o strategie politică inteligentă şi să fie identificată o formulă de reîntregire a ţării, care să fie acceptată de Tiraspol”, a declarant Dodon.

“Acum este un moment potrivit, cînd unele decizii importante ale Chişinăului ar putea asigura o reunificare a celor două maluri ale Nistrului. Orice amînare a unei decizii cardinale cu privire la reintegrarea ţării poate avea drept consecinţă pierderea definitivă a regiunii Transnistrene, care merge pe propria cale de dezvoltare şi îşi consolidează elementele de cvasistatalitate şi autonomie în plan regional”, a mai adaugat socialistul.

Socialistul a spune ca cel mai grav este faptul ca guvernarea a tinut cont de intentiile Bucurestiului dar si cele din Occident.

“Cel mai grav este că guvernarea de la Chişinău a acceptat sugestiile perfide din Occident, inclusiv din Bucureşti, şi a decis instaurarea unor puncte de control migraţional pe Nistru, prin aceasta legitimînd practic o frontieră cu regiunea transnistreană”, a declarant deputatul.

Actualitati.md aminteste ca aceasta a fost ce-a de-a doua motiune de cenzura inaintata de PCRM. / actualitati.md

Share
2.984 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *