Dodon: Alegerile parlamentare trebuie desfășurate cât mai curând posibil

Președintele Igor Dodon consideră că „alegerile parlamentare trebuie desfășurate cât mai curând posibil”. Despre aceasta el a declarat pentru postul de televiziune A-TV, citat de Infotag, comentând afirmaţiile speakerului Andrian Candu precum că alegerile ar putea avea loc în 2019.

Potrivit lui, el mereu a fost adeptul dizolvării anticipate a actualului Parlament, însă, din moment ce alegeri anticipate nu vor fi, „alegerile parlamentare ordinare ar trebui desfăşurate cât mai curând posibil”.

„Autoritățile se află acum într-o situație dificilă și trebuie să aleagă dintre „un sfârșit tragic” din această toamnă, cu un val serios de proteste de pe străzi, și „o tragedie fără sfârșit”, până în februarie-martie. Pentru țară, cu cât mai repede acest Parlament va pleca, cu atât va fi mai bine”, a spus Dodon.

El a subliniat că legea permite desfășurarea alegerilor parlamentare până la începutul lunii martie a anului viitor, dar „nici aceasta nu îi va ajuta”.

„Mai ales că perioada de iarnă nu este cea mai potrivită perioadă pentru guvern și partidele de la guvernare pentru desfășurarea alegerilor. În sezonul rece, opoziției îi este mai ușor să desfășoare campanii electorale și să obțină rezultate înalte”, consideră Dodon.

Share
1.502 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *