Dmitri Rogozin enervat la culme de reușită mitingului pro-european din 3 noiembrie

rogozin3Vicepremierul Dmitri Rogozin va cere conducereii Gazprom demiterea şefului „Moldovagaz”, Aleksandr Gusev, pe care îl acuză de faptul că ar fi participat la manifestaţia pro-europeană din 3 noiembrie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Reamintim că într-un comentariu pe una din reţelele de socializare, Rogozin a scris: „Reprezentantul „Gazprom”-ului la Chişinău participă activ în organizarea mitingului proguvernamental pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Al cui eşti?”.

Un alt oficial rus, Ernest Makarenko, şeful districtului municipal Novo-Peredelkino, a fost şi mai categoric în comentariul său: “probabil, un astfel de reprezentant şi în Gazprom acţionează împotriva intereselor Rusiei. Ar trebui să fie alungat, fără ezitare”.

Ulterior, conducerea Moldovagaz a negat implicarea şi participarea la acţiunea din 3 noiembrie, însă acest fapt nu a temperat pornirile revanşarde ale guvernanţilor de la Moscova.

„După ce va reveni din concediu, dl Rogozin va discuta cu conducerea Gazprom soarta şefului Moldovagaz”, au declarat surse din cadrul Guvernului de la Moscova, ale publicaţiei kommersant.md.

Gazprom deţine 50 la sută din acţiunile Moldovagaz şi gestionează pachetul de 13,44 la sută, care aparţin regiunii transnistrene.

Share
961 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *