Directoarea unei agenții de turism este anunţată în căutare internaţională

Directoarea unei agenţii de turism şi complicele acesteia au fost condamnaţi la detenţie pentru escrocherii săvîrşite în proporţii deosebit de mari, anunță un comunicat al Procuraturii.

images (22)

Potrivit oamenilor legii, în perioada anilor 1999 – 2008 inculpaţii au dobîndit ilicit de la 11 persoane bani sub pretextul fals de a le organiza plecarea peste hotare la muncă, angajament pe care însă nu aveau posibilitate reală de a-l realiza legal.

Astfel, opt persoane au achitat peste 23 de mii de euro şi aproximativ 8 mii de dolari SUA pentru a pleca legal la muncă în Grecia, Portugalia, Spania şi Irlanda, însă după ce primeau banii inculpaţii nu întreprindeau nici o măsură în vederea onorării pretinsului angajament asumat.

În 2010, instanţa de judecată i-a achitat pe ambii escroci, pe motiv că faptele inculpaţilor nu întruneau elementele infracţiunii. Datorită insistenţei procurorilor însă cauza penală a fost examinată de Curtea Supremă de Justiţiei care a decis ca femeia să fie condamnată la 8 ani de închisoare, iar complicele ei la 7 ani de închisoare.

Actualmente, inculpata, în vîrstă de 56 de ani, este anunţată în căutare internaţională.

Share
457 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *