Din luna martie se măresc drastic amenzile pentru șofatul în stare de ebrietate

Din luna martie se măresc drastic amenzile pentru șofatul în stare de ebrietate alcoolică, care vor ajunge până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 12 ani.

11111Amenda contravențională pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate va constitui de la 17,5 mii de lei la 25 de mii de lei, iar pentru aceeași faptă soldată cu cauzarea din imprudență a leziunilor corporale medii, pedeapsa cu amenda crește până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 4 ani.

Pedepsele pentru șoferii care în mod iresponsabil se urcă la volan în stare de ebrietate au fost revizuite la propunerea Ministerului Justiției. În alte cazuri soldate cu consecințe mai grave, inclusiv decesul victimei, șoferii beți la volan riscă până la 12 ani închisoare.

Codul Penal și Codul Contravențional al Republicii Moldova conțin și prevederi cu referire la pedeapsa complementară ce constă în privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 la 5 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare și Ministerul Justiției, cu suportul logistic al Proiectului Uniunii Europene ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare din Moldova”, au lansat campania de prevenire a consumului de alcool la volan ”Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă”, scrie Sputnik.

Inspectoratul Național al Probațiunii, cu suportul experților Proiectului Uniunii Europene, lucrează asupra mecanismelor de punere în aplicare a programului probațional „Drink & Drive”, unul dintre scopurile căruia este de a motiva conducătorii auto care au fost supuși pedepsei pentru condus în stare de ebrietate să conștientizeze impactul dramatic personal dar și în plan social, iar ca finalitate să renunțe la acest viciu.

Share
1.246 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *