Dilema PLDM față de participarea în alegeri: pe cont propriu sau în bloc?

Partidul Liberal Democrat (PLDM) dorește să participe la alegerile parlamentare din februarie pe cont propriu, dar având în vedere situația social-politică din Republica Moldova, este discutată și posibilitatea participării în bloc, alături de alte partide. Declarația a fost făcută pentru Agenția de presă IPN, de către vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii, care s-a desfășurat duminică, 11 noiembrie.

Potrivit lui Ion Terguță, astăzi va fi emisă o declarație de presă cu mai multe detalii despre ședința de duminică. „În urma votului secret, decizia a fost 50%/50%. 50% a fost pentru a accepta oferta în bloc cu alte partide și 50% a fost împotrivă. O decizie finală vom lua în zilele următoare, o decizie care să ajute Republica Moldova să scape de dictatură și de autoritarism”, a spus Ion Terguță.

La ședință a participat lidera PAS, Maia Sandu, și liderul PPPDA, Andrei Năstase, care au format deja un bloc comun pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Pentru ziua de astăzi au fost anunțate noi discuții între PAS, PPPDA, PLDM și PL. Acum o săptămână, când au avut loc primele discuții, cele patru formațiuni au discutat posibilitatea desemnării celor mai buni candidați comuni în cele 51 de circumscripții uninominale.

Share
1.434 Vizualizari

3 comments on “Dilema PLDM față de participarea în alegeri: pe cont propriu sau în bloc?

  1. Dorian says:

    Pot să participe cum vor, oricum nu au nici o șansă să ajungă în parlament. Lumea nu are nevoie de ei la guvernare, o să ne ducă țara de râpă.

  2. Petru Florin says:

    PAScuDA o sai atraga in bloc eu cred ca oricum PAScuDA asta e fostul PLDM

  3. Spencer says:

    Care dilemă, dilema impusă de PAScuDA că nu vor să-i primească în bloc electoral?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *