Diacov despre declarațiile unioniste ale lui Băsescu: “După ce a pus pe brînci România, acum vrea să ne aducă nouă fericirea cu unirea”

Dumitru Diacov leagă declarațiile unioniste ale președintelui României, Trăian Băsescu, de ultimele inițiative ilegale ale autorităților de la Comrat. „Pe mine chestiunea lui Băsescu, care a pus pe brânci România şi care vrea să ne aducă fericirea cu unirea, tot mă îngrijorează la fel ca şi iniţiativele găgăuzilor. Adică, noi avem „prieteni” din diferite părţi, care tot ne încearcă de minte”, a declarat Diacov în cadrul unui interviu oferit pentru postul de radio Europa Liberă.

Dumitru Diacov europlibera_org

Diacov a menționat că “ce se va întâmpla în Republica Moldova depinde de Republica Moldova”. “Avem „prieteni”, din păcate, din toate direcţiile. Noi, de mai mulţi ani de zile, auzim mesaje care ne îngrijorează şi care nu prea corespund cu strategia Republicii Moldova din diferite părţi – şi de la Bucureşti, şi de la Moscova”, a adăugat Diacov.

Menționăm că Adunarea Populară de la Comrat a adoptat o hotărâre specială privind “pregătirea pentru referendumul din 2 februarie”. Aleşii găgăuzi i-au cerut başcanului Mihail Formuzal, primarilor şi consilierilor locali să “intensifice procesul de explicare a necesităţii şi importanţei referendumului”.

Ulterior, Procuratura Generală a Republicii Moldova a declarat că a intentat un dosar penal autorităţilor de la Comrat pentru organizarea referendumului din 2 februarie.

Moldova.org

Share
735 Vizualizari

One comment on “Diacov despre declarațiile unioniste ale lui Băsescu: “După ce a pus pe brînci România, acum vrea să ne aducă nouă fericirea cu unirea”

  1. Nic says:

    Iar tu ai pus Moldova pe pintece cu economistii tai si membrii de partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *