Dezvoltarea transplantului de organe finanțat de UE

Uniunea Europeană a lansat astăzi la Chișinău, un program prin intemediul căruia se obligă să aloce suma de  un milion 200 mii de euro pentru dezvoltarea transplantului de organe în Republica Moldova.

operatie-51Proiectul Twinning va dura doi ani, iar banii vor fi orientați pentru îmbunătăţirea cadrului legal privind transplantul, astfel ca operaţiile respective să fie efectuate la standarde europene, a declarat în cadrul evenimentului de lansare, un reprezentant al Uniunii Europene.

Totodată, medici moldoveni vor face stagii în state ale UE privind achiziţii de organe, proceduri de transplant şi monitorizare post-tansplant.

Potrivit statisticilor , circa 800 de persoane din R. Moldova necesită în prezent transplant de rinichi, ficat sau inimă, dintre care 22 de pacienţi au fost programaţi pentru a li se efectua transplant de rinichi, iar alţi 10 – pentru transplant de ficat.

 

Share
712 Vizualizari

One comment on “Dezvoltarea transplantului de organe finanțat de UE

  1. Radion says:

    Acestea sunt deja premisele urmarii consolidarii relatiilor de colaborare dintre RM si UE! Si acfum ma intreb ce oare ne-a alocat Rusia in timp de acei 8 ani de guvernare comunista cind se pleda doar pe o orientare pro ruseasca!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *