Dezvăluiri Wikileaks! NSA ar fi spionat doi miniștri francezi

După ce săptămâna trecută au fost făcute publice documente ce arătau că SUA i-a spionat pe ultimii trei președinți francezi, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy și François Hollande, acum noi informaţii au fost dezvăluite de aceeaşi sursă, Wikileaks.

61430341Astfel, Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) ar fi interceptat convorbirile telefonice a doi miniștri francezi și ar fi practicat spionajul economic în Franța, potrivit mai multor documente obținute de Wikileaks și publicate luni seară de cotidianul Liberation și site-ul Mediapart, informează Agerpres.

”Mai multe personalități politice și înalți funcționari francezi au fost ascultați în ultimii ani”, menționează Liberation și Mediapart, referindu-se la actualul comisar european Pierre Moscovici, ministru al economiei în perioada mai 2012 — august 2014, și la François Baroin, ministru al bugetului și ulterior al economiei între martie 2010 și mai 2012.

De asemenea, este amintit faptul că NSA a practicat un ”spionaj economic masiv în Franța”, site-ul Mediapart punând sub semnul întrebării anumite ”contracte comerciale pierdute de companiile franceze”.

Conform site-ului Wikileaks, acțiunile de spionaj ale serviciilor de informații americane au vizat domenii precum telecomunicațiile, producția de electricitate, petrolul, energia nucleară și energia regenerabilă, tehnologiile de protecție a mediului și sănătatea.

 

Share
1.986 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *