Dezvăluiri! Tkaciuc a pregătit din timp înlăturarea lui Voronin de la șefia PCRM

Din 2009 încoace, Vladimir Voronin a făcut cedare după cedare în fața consilierului său, Mark Tkaciuc. Aceste erori strategice îl vor costa pe liderul PCRM frâiele partidului, scrie jurnalistul apropiat PCRM Valeriu Reniță. “De ce sunteţi obligat să-i predaţi lui Mark conducerea partidului…? Pentru că nu aveţi altă ieşire. Mark e un băiat abil, şi-a calculat din timp paşii”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată de către jurnalist actualului lider comunist.

secera-pe-tricolorJurnalistul, citat de hotnews, face o trecere în revistă a momentelor-cheie din istoria recentă a PCRM, când de fiecare dată Voronin s-a lăsat manipulat de către consilierul său Mark Tkaciuk, ajungând acum să se teamă de reacția aripii radicale din PCRM.

Potrivit lui Reniță, prima cedare a fost în aprilie 2009, când Voronin l-a desemnat pe Tkaciuc să găsească votul de aur care ar fi asigurat dominația comunistă încă 4 ani. Tkaciuk n-a pornit în căutarea votului, dar l-a convins pe șeful său că alegerile vor aduce PCRM o largă majoritate. Iată că PCRM este majoritar, dar în Opoziție.

A doua eroare pe care președintele actual al PCRM o regretă s-ar fi produs după al doilea scrutin al alegerilor anticipate (august 2009), când Voronin a fost convins să trădeze partidul. “Chişinău, Palatul Feroviarilor. Adunarea comună a CC, a fracțiunii parlamentare a comuniștilor şi activului PCRM. Mă aflu printre ai mei, comunişti dintr-o delegație raională. Se vorbește în diferite colţuri pe șoptite, dar despre unu şi acelaşi lucru: „Va ceda președintele în fața lui Mark, își va da ori nu-şi va da demisia?” Ați renunțat, după cum s-a văzut, fără luptă, ați cedat postul de președinte pe nimic și în acest mod ați dezgolit spatele frontului. Ați fost implorat să nu faceți acest pas greșit, să nu plecați din post. Ați plecat, însă, ați trădat”, povestește Valeriu Reniță.

Boicotul referndumului pentru alegerea președintelui prin vot direct, din august 2010, a fost o altă strategie cu efect negativ – pusă la cale de „strategul” PCRM, scrie Reniță, contorizând această manipulare ca fiind cedarea nr. 3 a lui Voronin.

Pe locul 4 este menționată revoluția eșuată de a începutul anului 2012, iar lovitura de grație, potrivit jurnalistului, greșeala nr. 5 care îi este fatală liderului actual al PCRM: faptul că i-a permis lui Tkaciuc să înlăture, din interior, posibilii moștenitori ai lui Voronin la conducerea partidului.

“Aţi face bine să Vă predaţi. Trimite-ţi cât nu e târziu după steagul cel alb şi ziceţi să Vă umple cineva paharul cu un cogniak bun”, încheie jurnalistul Reniță scrisoarea adresată lui Voronin.

ABCnews.md

Share
1.214 Vizualizari

2 comments on “Dezvăluiri! Tkaciuc a pregătit din timp înlăturarea lui Voronin de la șefia PCRM

  1. Daniel says:

    Acum i-as propune lui Voronin sa plece frumos, deschis si sa ii lase pe talibani in frunte cu Tkaciuk cu buza umflata, fara Vladimir Nicolaevici PCRM-ul e mai jos decit zero.

  2. Mihai says:

    PCRM incetisor trece la alta etapa,dar care ii va distruge cu totul. Comunistul Tkaciu este un adevarat extremist,dar in timpurile noastre nimeni nu agreaza un astfel de comportament. Oamenii au inteles deja ca fisurile care exista in PCRM se largesc si acest partid va disparea in timpul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *