Detalii despre persoanele reținute în urma perchezițiilor la Primăria capitalei

Una dintre persoanele reţinute vineri în urma descinderilor la Primăria municipiului Chişinău va sta 20 de zile în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Totodată, anunţă CNA, trei persoane au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar două persoane au fost eliberate de procuror în baza încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Amintim că vineri, 19 octombrie, 25 de persoane, printre care trei angajaţi ai Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău şi 22 de intermediari şi beneficiari ai serviciilor funcţionarilor au fost escortate pentru audieri la CNA, după ce domiciliile şi birourile de serviciu au fost supuse percheziţiilor. Din numărul total de bănuiţi, şase au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi au fost plasaţi în izolatoarele CNA şi ale Poliţiei. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari.

Într-un comunicat al CNA se menționează că persoanele publice din cadrul Primăriei sunt bănuite că ar fi organizat o schemă infracţională, prin intermediul căreia facilitau perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcţii din Chişinău. Prin intermediul unor persoane, care interacţionau cu solicitanţii de documente, funcţionarii Primăriei urgentau perfectarea şi eliberarea documentelor permisive pentru construcţia, reconstrucţia sau replanificarea unor imobile, pentru elaborarea schiţelor de proiect, pentru eliberarea certificatelor de urbanism, dar şi pentru semnarea proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări.

Share
880 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *